Linnea Johansson – ny inköpare på plats

Publicerad 28 Sep 2020

Vi arbetar vidare med att förstärka inom de olika verksamhetsdelarna. Nyanställd inköpare från den 13 mars är Linnea Johansson, Hammarö. Linnea, som har en utbildning inom ekonomi och juridik, kommer närmast från en liknande roll på Rydahls Bromsbandsfabrik i Karlstad där hon arbetat de senaste sju åren.  (1 minuts läsning).

Vem ansvarar för säkerheten i din fastighet?

Publicerad 28 Sep 2020

Organisationen Belysningsbranschen och arbetsgruppen Säkerhet genom Nödbelysning (FSN) har vid flera tillfällen genomfört studier om hur situationen ser ut i offentliga byggnader när det gäller nödbelysning. Studierna har handlat om att titta närmare på om nödbelysningen fungerar samt om fastighetsägares respektive myndigheters tillsyn varit tillfredsställande. Resultatet av undersökningarna har varit nedslående  (3 minuters läsning)

Nu ska lysrören fasas ut – så påverkas du

Publicerad 28 Sep 2020

EU-kommissionen har beslutat om att slopa undantaget för kvicksilver i ljuskällor. Det innebär att konventionella lysrör samt kompaktlysrör kommer att fasas ut under 2023. Enligt Belysningsbranschens beräkningar kommer så många som 17 miljoner armaturer i våra fastigheter att tvingas bytas ut under de kommande fem åren - en svindlande siffra  (3 minuters läsning).

Ny besättning ombord

Publicerad 28 Sep 2020

Låt oss presentera några nya (och gamla) ansikten på Kamic-skutan som nu kommer att förstärka vårt säljteam ytterligare. Från vänster: Viktor Wikstrand, som från den 1 februari tar plats som ny säljare på Stockholmskontoret och får ansvar för den södra delen av distriktet samt Östergötland. Viktor har lång erfarenhet från elbranschen och kommer närmast från en tjänst som projektledare  (1 minuts läsning).

Anders Adelin – ny produktchef inom nödbelysning- och belysningsområdet

Publicerad 28 Sep 2020

Vi fortsätter arbetet med att utveckla och förstärka verksamheten. Nyanställd produktchef inom belysning- och nödbelysningsområdet från 230101 är Anders Adelin. Anders har mer än 30 års erfarenhet av arbete inom belysningsområdet, både från installation, projektering och försäljning. Närmast kommer han från en mångårig tjänst som distriktssäljare  (1 minuts läsning). 

Multiarmaturer som kan allt – den nya trenden

Publicerad 28 Sep 2020

Fler och fler söker nu armaturer med så kallad inbyggd ljusflexibilitet. Det handlar om armaturer där du bestämmer det mesta själv och direkt i armaturen kan justera exempelvis färgtemperatur, ljusflöde eller spridningsvinkel. Välkommen att ta del av framtidens spännande multiarmaturer, eller som vi hellre kallar dem – armaturer med oändlig ljusflexibilitet  (2 minuters läsning). 

Esmeralda Hansson – ny hållbarhetssamordnare

Publicerad 28 Sep 2020

Vi fortsätter arbetet med att förstärka och utveckla verksamheten med miljön satt i första rummet. Nyanställd hållbarhetssamordnare inom teamet för miljö & kvalitet är Esmeralda Hansson. Esmeralda, som är utbildad miljöstrateg, har sju års studier bakom sig där de fyra senaste har varit med fokus på miljövetenskap  (1 minuts läsning).

KAMIC lanserar ny varumärkesplattform

Publicerad 28 Sep 2020

Efter ett längre varumärkesarbete där man arbetat med frågor om bolagets mission, den framtida visionen, diskuterat  kärnvärden och uppdaterat affärsidén, så släpper Kamic nu resultatet av detta arbete i en helt ny varumärkesplattform. 

Gennius - komplett nödbelysning som täcker de flesta behoven

Publicerad 28 Sep 2020

Vi släpper nu en ny komplett serie nödbelysning med ett brett användningsområde. Gennius, som armaturen heter, är en modern, designad hänvisningsarmatur avsedd för permanent- samt beredskapsdrift, och som kan monteras både med och utan hänvisning på vägg eller i tak. Genom hög kapsling- och slagtålighetsklass täcker armaturen de flesta behoven vad gäller nödbelysning.

Därför ska du satsa på ett drift- och supportavtal

Publicerad 28 Sep 2020

När Facebook och Instagram hösten 2021 fick nätverksproblem och låg nere i sex timmar blev det fullständigt kaos i världen. Även om det är ovanligt så kommer störningar någon gång i våra system och det kan bevisligen drabba vem som helst. Läs mer om vad vår serviceansvarige Johan Jändel-Holst rekommenderar när det kommer till att upprätthålla kvalitet i backup-system och batteribankar.

Ny backup-lösning säkrar Eleda Stadion i Malmö

Publicerad 28 Sep 2020

Malmö stads nya fotbollsstadion invigdes 2009. Vid invigningen döptes anläggningen till Swedbank Stadion, men 2018 ändrade man namnet till dagens: ”Eleda Stadion”- Malmö FF:s hemmaborg. När byggnationen av Malmö Stadion slutfördes 2009 var APQ El i Malmö ansvariga för elinstallationerna. Nu 13 år senare är det fortsatt de som har ansvar för service- och el underhåll på stadionområdet och nu även en helt ny specialanpassad backup-lösning för nödbelysning.

Parkeringshuset som inte bara erbjuder parkering

Publicerad 28 Sep 2020

Som en del i utvecklingen av kvartersstaden Järva Krog norr om Sockholm, har det nu öppnats ett helt nytt parkeringshus i området. Den nya byggnaden kallad Sadelplatsen tillför inte bara fler parkeringsplatser i Järva utan även en attraktiv och trygg miljö med utökad service.

Nya SkiStar Lodge - kronjuvelen i Sälenfjällen

Publicerad 28 Sep 2020

SkiStar Lodge Hundfjället är SkiStars senaste satsning I Sälenfjällen. En gemytlig resort i toppklass som står sig väl jämfört med andra internationella skidanläggningar. Glädjande för oss har vi som utvald samarbetspartner...

Vi förstärker vid försäljningskontoret i Stockholm

Publicerad 28 Sep 2020

Vi fortsätter arbetet med att förstärka inom personalstyrkan. Nyanställd back office/ projektör vid vårt försäljningskontor i Stockholm är Per Gullne.

KAMIC medverkar när anrika Katarinahuset byggs om

Publicerad 28 Sep 2020

I mars 2020 togs beslut om att starta en ombyggnation av gamla anrika Katarinahuset vid Slussen i centrala Stockholm. Det förvaltaren Atrium Ljungberg ville göra var en teknisk upprustning och utveckling av Katarinahuset, men samtidigt bevara mycket av de historiska värdena. Glädjande för oss på KAMIC är att även vi nu får vara delaktiga och bidra i det intressanta projektet.

Bernt Ferm lämnar - Joakim Silfver ny i Malmö

Publicerad 28 Sep 2020

Med 24 års arbete i bagaget inom både KAMIC Installation och tidigare Marelco & Vinga, tackar nu den "goa" gubben Bernt "Berra" Ferm för sig. En karriär som startade en dag 1997 på dåvarande Marelco där han som tekniker fick jobbet att serva mätinstrument. Allt eftersom blev det mer säljuppdrag och det är som innesäljare och projektör de flesta känner Bernt idag. Att hantera order, offerter, ljusberäkningar m.m. har verkligen varit hans hemmaplan.

Johan Karlsson - ny affärsområdeschef

Publicerad 28 Sep 2020

Vi är glada att kunna meddela att Johan Karlsson har utsetts till ny chef för affärsområde "Installation & Lighting" från den 1 december 2021. Johan kommer till Amplex och KAMIC Group från tjänsten som VD för Leica Geosystem och Svensk Byggnadsgeodesi, båda bolagen tillhörande Hexagon Group. 

Internationella brandvarnardagen

Publicerad 28 Sep 2020

När testade du din brandvarnare senast? Den 1:a december varje år infaller internationella brandvarnardagen som vill påminna om att testa alla brandvarnare som finns runt omkring oss. MSB kör just nu en kampanj, "Aktiv mot brand" och en tjänst med en SMS-påminnelse. 

Silvermedalj av EcoVadis för hållbarhetsarbete

Publicerad 28 Sep 2020

Vi har tilldelats silvermedalj av den oberoende plattformen EcoVadis efter deras utvärdering av vårt företaget och arbete inom CSR (Corporate Social Responsibility). Bedömningen som görs innefattar områdena: etik, miljö, affärsansvar, arbetsförhållanden och hållbara upphandlingar. 

Angered centrum får sig ett lyft

Publicerad 28 Sep 2020

Ett stenkast från Göteborg, intill E6:an om man kör norrut, ligger Angered. Följer man skyltarna från avfarten kommer man efter några minuter till Angereds Centrum. Här, i navet och knutpunkten av stadsdelen, finns ett 60-tal affärer, restauranger, systembolag, gym, post, bank, kommunal service m.m.

KAMIC lyste upp Strömstad in Light

Publicerad 28 Sep 2020

Strömstad in Light är ett återkommande event varje höst som verkligen går i ljusetes tecken. Evenemanget, som är ett samarbete mellan Strömstads kommun, lokala företag och organisationer, vänder sig både till invånare, besökare, företagare och beslutsfattare. 

KAMIC - del av norrländsk jättesatsning

Publicerad 28 Sep 2020

Som en del av Kirunas nya stadskärna byggs just nu det nya utbildningscentret Kunskapsstaden. Projektet, som är en jättesatsning av Kiruna kommun, kommer att bestå av både gymnasieskola, kulturskola, flera idrottshallar samt ett lärcentrum för vuxna. 

Vi utvecklar erbjudandet kring avbrottsfri kraft och UPS

Publicerad 28 Sep 2020

I närmare 20 år har vi hjälpt kunder och övriga uppdragsgivare med lösningar inom avbrottsfri kraft och UPS. Det har handlat om hela intervallet i allt från mindre aggregat för kassasystem till större maskiner med enorma batteribankar för ex. data- och industrimiljöer.

Belysningsbranschen slår larm: Stora brister i nödbelysningen i offentliga lokaler

Publicerad 28 Sep 2020

Belysningsbranschen slår nu åter larm om brister och talar om stor okunskap både när det gäller ansvar och kontroll av nödbelysning i offentliga lokaler. Och ändå finns det enkla regler om ansvarsfördelning och fortlöpande kontrollrutiner. 

Brandvarnare i praktiskt 3-pack

Publicerad 28 Sep 2020

Nu kan du köpa en, men får tre! Vi släpper ett praktiskt 3-pack med brandvarnaren KI-3L som funkar både i lägenheten, villan eller sommarstugan. Ett enkelt och smart sätt att alltid brandvarnare till hands när det behövs som bäst.

Smidig logger för mätning i 1- och 3-fassystem

Publicerad 28 Sep 2020

Ytterligare en nyhet på mätinstrumentssidan - PQ5- Effekt och energilogger. PQ5 har fyra Ø36mm flexibla tänger för mätning från 0,5A till 600A. Det är också möjligt att använda läckströmstänger (tillbehör). Fem anslutningar för spänningsmätning. PQ5 kan ställas in för antingen 1-fas eller 3-fasmätning på tre- till femledarsystem.

Kolmonoxidvarnaren - inför kommande campingsäsong

Publicerad 28 Sep 2020

Vi lanserar nu kolmonoxidvarnaren KI-9CO. Kolmonoxid en luktfri och färglös gas som uppstår vi ofullständig förbränning av kolbaserade ämnen som t.ex. trä, papper, plast och brännbara vätskor som ex. gasol. CO-gas klassas som kemiskt kvävande vilket innebär att den förhindrar kroppens röda blodkroppar att transportera syre.

Prisbelönad brandvarnare i slimmad design

Publicerad 28 Sep 2020

En brandvarnare och dessutom prisbelönad designvinnare för utförande och form i Red Dot Design Award. Denna optiska brandvarnare är supertunn, endast 23 mm, och smälter väl in i miljöer där man söker stilfullt och diskret brandskydd.

Det allra senaste inom installationskontroll

Publicerad 28 Sep 2020

EuroMaster AutoEV är unik i sitt slag med smarta funktioner som överträffar allt på marknaden just nu. Det är utvecklat av ingenjörer med över 20 års erfarenhet av instrument och installationskontroll före idrifttagning.

Moxie - multiarmatur med oändlig ljusflexibilitet

Publicerad 28 Sep 2020

Nu släpper vi Moxie på den svenska belysningsmarknaden. En ny, flexibel 3-fas mulitarmatur, tillverkad i aluminium där du bestämmer det mesta själv. Justera snabbt ljusflöde, färgtemperatur och spridningsvinkel som det passar dig och din installationsmiljö - smart, enkelt och smidigt.

KBOX - nödbelysningsserie med smart verktygsfri hantering

Publicerad 28 Sep 2020

Vi lanserar nu KBOX, en ny, flexibel och modern nödbelysningsserie som erbjuds med tre olika läsavstånd samt flera olika montagemöjligheter. Tillsammans med armaturens höga kapslingsklass och övriga egenskaper blir den till en mycket bra alternativ i de flesta inomhusmiljöer. 

Vi är med och säkrar upp i Stockholms största utvecklingsområde

Publicerad 28 Sep 2020

Området kring Bromma flygplats förvandlas just nu från industristad till en spännande urban blandstad. Endast tio minuter från Stockholms City ligger denna nya stadsdel som intill Mariehäll och Ulvsunda nu blir till levande kvarter med kontor, bostäder och butiker. 

Duoline-nyheter ger ännu fler designmöjligheter

Publicerad 28 Sep 2020

Vårt flexibla och anpssningsbara 2-fas skensystem Duoline utökas nu med flera intressanta armaturer och tillbehör. Duoline Linus är en tunn och avskalad linjärarmatur som man direktmonterar på skenan med hjälp av skenadaptern.