Vi förstärker vid försäljningskontoret i Stockholm

Publicerad 28 Sep 2020

Vi fortsätter arbetet med att förstärka inom personalstyrkan. Nyanställd back office/ projektör vid vårt försäljningskontor i Stockholm är Per Gullne.

KAMIC medverkar när anrika Katarinahuset byggs om

Publicerad 28 Sep 2020

I mars 2020 togs beslut om att starta en ombyggnation av gamla anrika Katarinahuset vid Slussen i centrala Stockholm. Det förvaltaren Atrium Ljungberg ville göra var en teknisk upprustning och utveckling av Katarinahuset, men samtidigt bevara mycket av de historiska värdena. Glädjande för oss på KAMIC är att även vi nu får vara delaktiga och bidra i det intressanta projektet.

Bernt Ferm lämnar - Joakim Silfver ny i Malmö

Publicerad 28 Sep 2020

Med 24 års arbete i bagaget inom både KAMIC Installation och tidigare Marelco & Vinga, tackar nu den "goa" gubben Bernt "Berra" Ferm för sig. En karriär som startade en dag 1997 på dåvarande Marelco där han som tekniker fick jobbet att serva mätinstrument. Allt eftersom blev det mer säljuppdrag och det är som innesäljare och projektör de flesta känner Bernt idag. Att hantera order, offerter, ljusberäkningar m.m. har verkligen varit hans hemmaplan.

Johan Karlsson - ny affärsområdeschef

Publicerad 28 Sep 2020

Vi är glada att kunna meddela att Johan Karlsson har utsetts till ny chef för affärsområde "Installation & Lighting" från den 1 december 2021. Johan kommer till Amplex och KAMIC Group från tjänsten som VD för Leica Geosystem och Svensk Byggnadsgeodesi, båda bolagen tillhörande Hexagon Group. 

Internationella brandvarnardagen

Publicerad 28 Sep 2020

När testade du din brandvarnare senast? Den 1:a december varje år infaller internationella brandvarnardagen som vill påminna om att testa alla brandvarnare som finns runt omkring oss. MSB kör just nu en kampanj, "Aktiv mot brand" och en tjänst med en SMS-påminnelse. 

Silvermedalj av EcoVadis för hållbarhetsarbete

Publicerad 28 Sep 2020

Vi har tilldelats silvermedalj av den oberoende plattformen EcoVadis efter deras utvärdering av vårt företaget och arbete inom CSR (Corporate Social Responsibility). Bedömningen som görs innefattar områdena: etik, miljö, affärsansvar, arbetsförhållanden och hållbara upphandlingar. 

Angered centrum får sig ett lyft

Publicerad 28 Sep 2020

Ett stenkast från Göteborg, intill E6:an om man kör norrut, ligger Angered. Följer man skyltarna från avfarten kommer man efter några minuter till Angereds Centrum. Här, i navet och knutpunkten av stadsdelen, finns ett 60-tal affärer, restauranger, systembolag, gym, post, bank, kommunal service m.m.

KAMIC lyste upp Strömstad in Light

Publicerad 28 Sep 2020

Strömstad in Light är ett återkommande event varje höst som verkligen går i ljusetes tecken. Evenemanget, som är ett samarbete mellan Strömstads kommun, lokala företag och organisationer, vänder sig både till invånare, besökare, företagare och beslutsfattare. 

KAMIC - del av norrländsk jättesatsning

Publicerad 28 Sep 2020

Som en del av Kirunas nya stadskärna byggs just nu det nya utbildningscentret Kunskapsstaden. Projektet, som är en jättesatsning av Kiruna kommun, kommer att bestå av både gymnasieskola, kulturskola, flera idrottshallar samt ett lärcentrum för vuxna. 

Vi utvecklar erbjudandet kring avbrottsfri kraft och UPS

Publicerad 28 Sep 2020

I närmare 20 år har vi hjälpt kunder och övriga uppdragsgivare med lösningar inom avbrottsfri kraft och UPS. Det har handlat om hela intervallet i allt från mindre aggregat för kassasystem till större maskiner med enorma batteribankar för ex. data- och industrimiljöer.

Belysningsbranschen slår larm: Stora brister i nödbelysningen i offentliga lokaler

Publicerad 28 Sep 2020

Belysningsbranschen slår nu åter larm om brister och talar om stor okunskap både när det gäller ansvar och kontroll av nödbelysning i offentliga lokaler. Och ändå finns det enkla regler om ansvarsfördelning och fortlöpande kontrollrutiner. 

Brandvarnare i praktiskt 3-pack

Publicerad 28 Sep 2020

Nu kan du köpa en, men får tre! Vi släpper ett praktiskt 3-pack med brandvarnaren KI-3L som funkar både i lägenheten, villan eller sommarstugan. Ett enkelt och smart sätt att alltid brandvarnare till hands när det behövs som bäst.

Smidig logger för mätning i 1- och 3-fassystem

Publicerad 28 Sep 2020

Ytterligare en nyhet på mätinstrumentssidan - PQ5- Effekt och energilogger. PQ5 har fyra Ø36mm flexibla tänger för mätning från 0,5A till 600A. Det är också möjligt att använda läckströmstänger (tillbehör). Fem anslutningar för spänningsmätning. PQ5 kan ställas in för antingen 1-fas eller 3-fasmätning på tre- till femledarsystem.

Kolmonoxidvarnaren - inför kommande campingsäsong

Publicerad 28 Sep 2020

Vi lanserar nu kolmonoxidvarnaren KI-9CO. Kolmonoxid en luktfri och färglös gas som uppstår vi ofullständig förbränning av kolbaserade ämnen som t.ex. trä, papper, plast och brännbara vätskor som ex. gasol. CO-gas klassas som kemiskt kvävande vilket innebär att den förhindrar kroppens röda blodkroppar att transportera syre.

Prisbelönad brandvarnare i slimmad design

Publicerad 28 Sep 2020

En brandvarnare och dessutom prisbelönad designvinnare för utförande och form i Red Dot Design Award. Denna optiska brandvarnare är supertunn, endast 23 mm, och smälter väl in i miljöer där man söker stilfullt och diskret brandskydd.

Det allra senaste inom installationskontroll

Publicerad 28 Sep 2020

EuroMaster AutoEV är unik i sitt slag med smarta funktioner som överträffar allt på marknaden just nu. Det är utvecklat av ingenjörer med över 20 års erfarenhet av instrument och installationskontroll före idrifttagning.

Moxie - multiarmatur med oändlig ljusflexibilitet

Publicerad 28 Sep 2020

Nu släpper vi Moxie på den svenska belysningsmarknaden. En ny, flexibel 3-fas mulitarmatur, tillverkad i aluminium där du bestämmer det mesta själv. Justera snabbt ljusflöde, färgtemperatur och spridningsvinkel som det passar dig och din installationsmiljö - smart, enkelt och smidigt.

KBOX - nödbelysningsserie med smart verktygsfri hantering

Publicerad 28 Sep 2020

Vi lanserar nu KBOX, en ny, flexibel och modern nödbelysningsserie som erbjuds med tre olika läsavstånd samt flera olika montagemöjligheter. Tillsammans med armaturens höga kapslingsklass och övriga egenskaper blir den till en mycket bra alternativ i de flesta inomhusmiljöer. 

Vi är med och säkrar upp i Stockholms största utvecklingsområde

Publicerad 28 Sep 2020

Området kring Bromma flygplats förvandlas just nu från industristad till en spännande urban blandstad. Endast tio minuter från Stockholms City ligger denna nya stadsdel som intill Mariehäll och Ulvsunda nu blir till levande kvarter med kontor, bostäder och butiker. 

Duoline-nyheter ger ännu fler designmöjligheter

Publicerad 28 Sep 2020

Vårt flexibla och anpssningsbara 2-fas skensystem Duoline utökas nu med flera intressanta armaturer och tillbehör. Duoline Linus är en tunn och avskalad linjärarmatur som man direktmonterar på skenan med hjälp av skenadaptern.