solcellstestare, kit, PVM1020

Allt du behöver för effektiv provning av din solcellsanläggning

Publicerad 29 Aug 2023

Solcellsinstallationerna i Sverige har formligen exploderat de senaste åren. Med det ökande antalet aktörer och anläggningar har även kraven ökat på korrekt utförda installationer. Vi har tagit fram ett kit som innehåller de mest nödvändiga instrumenten för att kunna genomföra en snabb och tillförlitlig provning av din solcellsanläggning. Robusta kvalitetsinstrument för alla väder där du utöver att mäta isolationsresistans, ström, spänning och effekt, även kan mäta mäta panelernas effektivitet. Ett installations-kit för professionella installatörer, helt enkelt. 


Kitet består av två enheter: Solcellstestaren PVM-1020, samt solinstrålnings- och temperaturmätaren IRM-1. 

PVM-1020 är en kompakt och robust enhet med ett stort antal mätfunktioner. Det är enkelt att ställa in med vridomkopplare och bakgrundsbelysta knappar för att sedan mäta strängarnas isolationsresistans, driftström, kortslutningsström, växelström samt kretsspänning och kontinuitet m.m. Kapslingklass: IP65.

IRM-1 är ett oumbärligt hjälpmedel för professionell mätning av solcellspanelernas kapacitet. Genom att mäta såväl solinstrålningsvärden som panel- och omgivningstemperatur, samt Azimut vinkeln och panelernas lutning, får du fram nödvändiga data för att omvandla alla resultaten till STC-värden (Standard Test Conditions). Med LoRa radio överförs alla data till PVM-1020 där alla resultat sammanställs. Även IRM-1 har kapslingklass IP65.

- Jag vill påstå att detta instrument-kit, PVM-1020, hjälper installatörerna att fullt ut säkerställa sin solcellsanläggning. Det innehåller allt du behöver fär att kunna utföra ett professionellt och korrekt installationstest enligt EN 62446. Enheterna kommunicerar trådlöst och har generöst minnesutrymme för att kunna få ut all data och dokumentation efter en mätning - snabbt, smidigt och enkelt, säger vår produktchef inom mätinstrument, Patrik Lindström. 

Här kan du läsa mer om PVM-1020-KIT: 

Broschyr Solcellstestare>
PVM-1020-KIT>

Önskar du ytterligare detaljerad information om våra instrument inom solcellsmätning , kontakta produktchef Patrik Lindström via tel: 0708- 67 43 31 eller patrik.lindstrom@kamic.se>

PVM-1020-kit, bag, kit, tools

Fler nyheter