Vem ansvarar för säkerheten i din fastighet?

Slarvet med kontroll och underhåll när det kommer till nödbelysning i offentliga byggnader fortsätter. Ytterst och grundläggande handlar nödbelysning om att säkra utrymningsvägar och att rädda liv. Sköts inte den löpande kontrollen enligt de regler som finns så kan fastigheter bli rena dödsfällor om olyckan är framme. Hur ser det ut i din fastighet?

Läs mer

Armaturer med switch-funktion – en lysande möjlighet

Utvecklingen av sortimentet med armaturer med så kallad inbyggd ljusflexibilitet fortsätter. Just nu hittar du flera nya armaturer i utomhussortimentet där du med en switch-funktion, direkt i armaturen, kan justera färgtemperatur mellan varmt- eller kallvitt ljus. En välkommen lösning när man till exempel vill provbelysa och testa sig fram till vad som känns rätt.  (1 minuts läsning).

Läs mer

Linnea Johansson – ny inköpare på plats

Vi arbetar vidare med att förstärka inom de olika verksamhetsdelarna. Nyanställd inköpare från den 13 mars är Linnea Johansson, Hammarö. Linnea, som har en utbildning inom ekonomi och juridik, kommer närmast från en liknande roll på Rydahls Bromsbandsfabrik i Karlstad där hon arbetat de senaste sju åren.  (1 minuts läsning).

Läs mer

Nu ska lysrören fasas ut – så påverkas du

EU-kommissionen har beslutat om att slopa undantaget för kvicksilver i ljuskällor. Det innebär att konventionella lysrör samt kompaktlysrör kommer att fasas ut under 2023. Enligt Belysningsbranschens beräkningar...

Läs mer

Ny besättning ombord

VLåt oss presentera några nya (och gamla) ansikten på Kamic-skutan som nu kommer att förstärka vårt säljteam ytterligare. Från vänster: Viktor Wikstrand, som från den 1 februari tar plats som ny säljare på Stockholmskontoret.

Läs mer

Multiarmaturer som kan allt – den nya trenden

Fler och fler söker nu armaturer med så kallad inbyggd ljusflexibilitet. Det handlar om armaturer där du bestämmer det mesta själv och själv kan justera färgtemperatur, ljusflöde eller spridningsvinkel.

Läs mer