arque, nodbelysning, nyhet, nodljus

Arque - en designad och innovativ serie nödbelysning

Publicerad 31 Jan 2024

Vi lanserar nu Arque, en designad och innovativ serie nödbelysning, som bjuder på något helt nytt inom utrymningssäkerhet. Baserad på en stilren och kompakt design, utmärker sig Arque-serien med sitt lilla format, stora mångsidighet och tekniska egenskaper. Dessutom; ett nytänkande inom nödbelysningsområdet som vi inte sett förut, menar vår produktchef Anders Adelin.

Arques grundutförande består av en basenhet som kompletterat med ett stort utbud av piktogram och tillbehör, gör serien till ett mycket intressant alternativ för nödbelysning i de flesta interiöra miljöer som kontor, butiker, hotell, restauranger med flera.

– Arque-serien bjuder på ett nytänkande inom nödbelysningsområdet som vi inte sett förut, menar Anders Adelin, vår produktchef för nödbelysning och belysning. Här får du på ett smart sätt flera produkter i en och dessutom med en design som både är smakfull och stilren. Förutom det, mycket installationsvänlig, och du kan använda en vanlig apparatdosa för montaget - tidsvinnande och enkelt, avslutar Anders Adelin.   

Plug-in anslutning förenklar installationen

Arque går att använda både som nödljus och som hänvisningsarmatur. Basenheten är i grunden en nödljusarmatur, men behöver man en hänvisningsarmatur klickar man enkelt fast en skylt med önskat piktogram i basenheten för att göra armaturen komplett.

Basenheten har även en plug-in anslutning som förenklar installation och eventuellt underhåll utan att behöva skruva eller manipulera basens inre. Anslutningsplattan för basenheten går även att montera direkt i en apparatdosa för en snabb och problemfri installation.

Serien består av fyra olika modeller som erbjuds i vitt eller svart utförande. Arque har ett inbyggt nödljusaggreagat och LiFePO4-batteri för egen strömförsörjning i 60 minuter vid ett eventuellt nätbortfall. Den är även utrustad med automatiskt funktionstest för trygg och säker drift. Fem års garanti utlovas på Arque-serien. 

Övriga egenskaper:

Ljusflöde: 235 lm.
Färgtemperatur: 5700 K.
Driftsmöjligheter: Permanentdrift/ Beredskapsdrift.
Läsavstånd: 20 alt. 30 meter.
Omgivningstemp. vid drift: +5 – +35 C.
Normer: EN 60598-2-22.


För mer information om Arque, kontakta produktchef Anders Adelin via mejl: anders.adelin@kamic.se> eller telefon: 0708- 67 43 31.

Arque, produktsida>

Arque, broschyr (pdf)>

 

Fler nyheter