Allmän belysning och nödljus i samma armatur

Publicerad 31 Oct 2023

Vi släpper nu en armaturserie där du smart och enkelt får det bästa av två världar. Hermetic Avant är namnet på armaturen som du kan använda både som nödljus eller allmän belysning. En robust linjärarmatur i en avskalad design som bäst kommer till sin rätt i lite mer krävande miljöer, men som även kan monteras i mer allmänna utrymmen. 

Hermetic Avant är i grunden en centralmatad nödljusarmatur men som även kan installeras som en konventionell belysningsarmatur. Som nödljusarmatur ansluts den till ett reservkraftaggregat, som t.ex. våra SIN-aggregat vilket ger en en stabil och trygg övervakning av anläggningen från en central plats i fastigheten. Väljer man att använda den som  allmänbelysning får man en serie med både robusta egenskaper och hög ljusprestanda. Armaturerna i serien har en vit stomme med opal kupa i polykarbonat och levererar ett ljusflöde från 1800 lm upp till hela 6000 lm

- Här får du mycket ljus för pengarna och en armatur som verkligen är all-round, menar Anders Adelin, vår produktchef inom belysning och nödbelysning. I tuffare miljöer där fukt, värme och kyla kan variera som parkeringshus, lagerbyggnader eller industrilokaler funkar serien mycket bra. Då den även är D-märkt så täcker den även in exempelvis stallbyggnader, ladugårdar och snickerier där D-märkning är ett krav. Avanten går snabbt och smidigt att montera, den är överkopplingsbar och variationen i montagemöjligheterna är flera, avslutar Anders Adelin.

Hermetic Avant monteras utanpåliggande dikt tak eller på vägg med smidiga och stabila snäppfästen i metall. Möjligheter finns även för montage på lina med extra tillbehör. Armaturer finns även att beställa i andra utföranden exempelvis med inbyggd rörelsesensor för en extra energieffektiv installation.  

Övriga egenskaper:

Längder: 600 mm/ 1110 mm/ 1500 mm. 
Effektförbrukning: 19W/ 36W/ 60W.
Ljusflöde: 1800lm/ 3600lm/ 6000lm.
Färgtemperatur: 4000K.
Kapslingsklass: IP66.
Omgivningstemperatur vid drift: -20°C till +40°C.

Mer om Hermetic Avant>

Önskar du ytterligare information om serien, kontakta produktchef Anders Adelin via tel: 0708- 67 43 31 eller anders.adelin@kamic.se>

 

Fler nyheter