FAQ - svaren på de mest vanliga frågorna

UPS

 • Vad betyder UPS?

  UPS är en förkortning av det engelska "Uninterruptible Power Supply" vilket kan översättas med "avbrottsfri strömförsörjning".

 • Hur väljer jag rätt UPS?

  Det är framförallt två faktorer du bör utgå från i valet av UPS; dels var din utrustning är placerad samt hur många enheter i din anläggning som behöver backup. Det kan finnas behov av en UPS som klarar större belastning eller kanske flera mindre beroende på anläggningens utformning.  

  Kontakta oss via offert@kamic.se så hjälper vi dig att ta fram en UPS baserat på dina behov. 

 • Hur beräknar man lastbehovet?

  Du behöver först veta den totala belastningen (strömförbrukningen) för alla enheter som ska skyddas av din UPS har. Ange om denna mäts i (W) watt, VA (voltampere) eller kVA. Därefter den backup-tid du önskar; 1-2 alt. 3 timmar osv. Dessa värden är grundläggande för att kunna göra en beräkning.

  Kontakta oss via offert@kamic.se om du behöver hjälp med lastberäkning för din anläggning.

 • Vad är skillnaden mellan line-interactive och online UPS?

  Line-interactive är en UPS-teknik som mycket snabbt ersätter elnätet vid nätavbrott. Den levererar bara ström vid ett nätavbrott. Online UPS:er matar ström hela tiden till laddningen genom en likriktare-inverterkombination utan att ansluta lasten till elnätet föränn ett strömavbrott sker.

 • Drift- och supportavtal - behöver jag det?

  Tecknar du ett drift- och supportavtal så håller vi löpande koll på ditt system eller anläggning via fjärrstyrning eller så får du besök av våra tekniker. Med intervallbyggt underhåll hålls kostnaderna nere som annars kan bli höga; därför rekommenderar vi att du tecknar ett anpassat avtal för just din anläggning. Mer info om drift- och supportavtal hittar du under "Tjänster". 

 • Vad är BACS?

  BACS (Battery Analysis & Care System) är ett övervaknings- och larmsystem för små och större batterianläggningar där UPS:er finns installerade. BACS bidrar inte bara till att behålla UPS-systemets tillförlitlighet utan förlänger även batteriernas livslängd.