Skistar Lodge - Hundfjället

SkiStar Lodge Hundfjället är SkiStars senaste satsning I Sälenfjällen. En gemytlig resort i toppklass som står sig väl jämfört med andra internationella skidanläggningar. Glädjande har även vi som utvald samarbetspartner fått medverka och bidra i det stora projektet. Vår del har handlat om att komma med lösningar till att säkra utrymningsvägarna samt även fasadbelysningen till hotellet. 

- Valet föll efter en förstudie på Funkis MegaLED - en ljusstark armatur som finns i varianter både för tak- och väggmontage och med upp- och nedljus, berättar Anders Adelin, vår ansvariga säljare i projektet. Armaturens spridningsvinkel var perfekt i sammanhanget och gav stilrena ljusbilder både på fasaden och balkongerna. Även armaturer i systerserierna Funkis ProLED och Funkis Nova Cone valdes men då främst till entreér och trappor, säger Anders.

I hotelldelen och i vissa utvalda rum monterades även spotlights för att förstärka accentljuset. Där valdes Spotline Mini Rulle, 8W, i svart utförande.

- Ett bra val då spot- och skensystemet med sina tillbehör enkelt kan anpassas i stort sett hur man vill, säger Anders. 

SkiStar Lodge Hundfjället öppnade officiellt den 12 december 2021 och vill man uppleva resorten på riktigt så bokar man enkelt sin ferie via skistar.com. 
(Källa: skistar.com. agnasark.se).

Fakta
Byggherre: SkiStar Lodge Hundfjället AB
Totalentreprenör: Peab Sverige AB
Arkitekt: Agnas Ark
Omfattning: 18650 m2 
Elinstallatör: Assemblin El
Produkter i projektet
Funkis MegaLED
Funkis ProLED
Funkis Nova Cone

Vill du veta mer om projektet, kontakta

Anders Adelin
Produktchef, nödbelysning / belysn.
Mob. 0708- 67 43 31
anders.adelin@kamic.se