Multiarmaturer som kan allt – den nya trenden

Publicerad 24 Nov 2022

Fler och fler söker nu armaturer med så kallad inbyggd ljusflexibilitet. Det handlar om armaturer där du bestämmer det mesta själv och direkt i armaturen kan justera exempelvis färgtemperatur, ljusflöde eller spridningsvinkel. Välkommen att ta del av framtidens spännande multiarmaturer, eller som vi hellre kallar dem – armaturer med oändlig ljusflexibilitet. 

Möjligheterna är numera stora när det kommer till att hitta armaturlösningar där det flexibelt går att variera inställningar i exempelvis färgtemperatur, ljusflöde eller spridningsvinkel. Både när det gäller inomhus- eller utomhusarmaturer så finns nu flera varianter att erbjuda. Vi frågade vår produktassistent och belysningskunnige Marie Brämberg-Strandklev hur hon ser på den nya trenden. 

– Det vi ser just nu är en teknikutveckling som är mycket spännande och den har bara börjat. Titta exempelvis på vår nya 3-fas spot Moxie där du kan justera det mesta själv och som det passar din installationsmiljö. Du kan exempelvis variera ljusflödet mellan 1500 - 1770 lumen, färgtemperaturen från 3000, 4000 till 6000 Kelvin och spridningsvinkeln mellan 15-50 grader. Det här ger möjligheter att testa inställningarna och skruva på plats för att optimera ljusbilden.

Flera typer av armaturer även för utemiljöer

Även för utemiljöer finns flera armaturtyper med inbyggd ljusflexibilitet. 

– Ja, möjligheten att styra utomhusarmaturer finns även de, exempelvis när vi tittar på att eneklt kunna välja färgtemperatur. I vårt sortiment finns t ex Funkis MegaLED. En armaturtyp med en stomme av aluminium där du själv via en switch kan justera färgtemperaturen mellan 3000 Kelvin eller 4000 Kelvin. Det här är en rejäl väggarmatur i singel och dubbelversion som har högt ljusflöde, 3200-5500 lumen, och som passar för byggnader där det krävs mycket ljus. Precis som för våra flexibla spotlights ger det här en möjlighet att kunna testa och variera t ex under en provbelysning. Fler armaturfamiljer kommer följa med samma möjlighet att välja färgtemperatur under 2023, berättar Marie Brämberg-Strandklev

Vill du veta mer om mulitarmaturer kontakta din lokala distriktssäljare eller Kamic innesälj via 054- 570120 eller offert@kamic.se>

Mer om belysning

 

Butiksbild, Debut

 

 

Fler nyheter