skistar lodge, fargtemperatur

Armaturer med switch-funktion – en lysande möjlighet

Publicerad 30 May 2023

Utvecklingen av sortimentet med armaturer med så kallad inbyggd ljusflexibilitet fortsätter. Just nu hittar du flera nya armaturer i utomhussortimentet där du med en switch-funktion, direkt i armaturen, kan justera färgtemperatur mellan varmt- eller kallvitt ljus. En välkommen lösning när man till exempel vill provbelysa och testa sig fram till vad som känns rätt. 

Möjligheterna mot tidigare är numera mycket bättre när det kommer till att hitta armaturlösningar där det snabbt och enkelt går att variera inställningar i exempelvis färgtemperatur, ljusflöde eller spridningsvinkel - både när det gäller inomhus- eller utomhusarmaturer. Vi frågade Robert Johnsson, vår produktassistent och med lång erfarenhet från belysningsområdet vad han tycker om  de nya möjligheterna. 

– Belysningsstyrning har ju funnits länge men inte på det här sättet där du gör förändringen direkt i armaturen. Det här är en teknikutveckling som är mycket intressant och som vi bara sett  början av. Titta exempelvis på vårt utomhussortiment, där finns t ex nu både Funkis MegaLED och Funkis ProLED där du själv via en switch kan justera färgtemperaturen mellan 3000 Kelvin eller 4000 Kelvin. De här armaturerna finns både som downlights samt i singel- och dubbelversion vilket gör att serierna passar i många miljöer. Precis som för våra flexibla spotlights ger det här en möjlighet att kunna testa och variera till exempel vid en provbelysning, berättar Robert Johnsson. 

För inomhusmiljöer finns sedan tidigare vår 3-fas spot Moxie där du kan justera det mesta själv och som det passar din installation. Du kan exempelvis variera ljusflödet mellan 1500 - 1770 lumen, färgtemperaturen från 3000, 4000 till 6000 Kelvin och spridningsvinkeln mellan 15-50 grader. Det här ger optimala möjligheter att testa inställningarna och skruva på plats för att optimera ljusbilden.


Vill du veta mer om mulitarmaturer för både utomhus- som inomhusmiljöer kontakta din lokala distriktssäljare eller Kamic innesälj via 054- 570120 eller offert@kamic.se>

Mer om vårt belysningsprogram>

 

 

Fler nyheter